Ingrediënten
YOGHURTPARFAIT
85 GR SLAGROOM
15 GR GEPASTEURISEERDE EIERDOOIERS
13 GR SUIKER
65 GR YOGHURT
SCHEUTJE KOKOSMELK
1 GR ZOUT
SIROOP
60 GR SUIKER
60 GR WATER
10 GR CITROENSAP
GROENTEN
1 STENGELS BLEEKSELDERIJ
50 GR JONGE ERWTEN
50 GR SUGARSNAPS
10 MUNT BLAADJES
10 KERVEL BLAADJES
MUNTOLIE
50 GR MUNTBLAADJES
½ DL ZONNEBLOEMOLIE
WEI
½ LT YOGHURT
Bereiding
Bekijk het speciale online magazine!
Yoghurtparfait
Klop de slagroom lobbig. Klop de dooiers, suiker en zout schuimig en vouw de yoghurt erdoor. Vouw de slagroom en kokosmelk erdoor en doe over in een rechthoekige vorm zodat er een laag van 2 cm ontstaat. Laat opvriezen en snijd de parfait in vierkanten van 5 cm en doe terug in de vriezer tot gebruik.
Siroop
Breng suiker en water aan de kook en roer het citroensap erdoor. Laat afkoelen.
Groenten
Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Blancheer de groenten afzonderlijk in gezouten water. Doe direct over in ijswater. Dep de groenten droog, snijd de sugarsnaps in 2-en of 3-en en meng de kruiden erdoor. Doe ze samen met de siroop in een vacuümzak en laat 15 minuten onder vacuüm trekken.
Muntolie
Blancheer de muntblaadjes kort. doe over in ijswater en knijp het water eruit. Dep droog en doe samen met de olie in een pannetje. Verwarm tot 60°C en laat 15 minuten trekken. Doe over in de Magimix en draai er een gladde donkergroene puree van en zeef het. Maak eventueel op smaak met wat Pernod.
Wei
Doe de yoghurt in een kaasdoek en laat uitlekken in de koeling. Vang het vocht (de wei) op. Laat tot laatste moment in de koeling.
Eindbewerking en presentatie
Werk snel: Plaats een vierkant yoghurtparfait midden op een koud bord. Leg de groenten hierop. Doe 1 eetlepel wei rondom de parfait. Daarna 1 eetlepel muntolie over de wei.
We drinken er bij
MOONLIGHT MONKEYSmaakpatroon
De mooiste witte bloesems. Groene appels, citroen en limoen. De zon in een fles.
De druif
100% biologische druiven; de druiven die gebruikt zijn voor deze fles komen van Hannes Bergdoll uit Landau am Pfalz (DE) en Plantvid uit Valencia (ES)