Ingrediënten
GOUGÈRES
150 GR MELK
150 GR WATER
150 GR BOTER
MESPUNT ZOUT
150 GR BLOEM
7 EIEREN
225 GR GRUYÈRE KAAS
2 EL BIESLOOK
Bereiding
Gougères
Doe melk, water, boter en zout in een pannetje en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem erdoor. Zet de pan weer op het vuur en laat het mengsel 2 minuten al roerend doorkoken. Haal de pan van het vuur en roer één voor één de eieren erdoor. Roer tot een egaal glanzend beslag. Roer de geraspte kaas en fijngesneden bieslook door het beslag en doe over in een spuitzak. Spuit bolletjes ter grootte van een golfbal (niet te dicht bij elkaar) op een met bakpapier bedekte gastroplaat. Dit zou genoeg moeten zijn voor 30 bolletjes.
Eindbewerking en presentatie
Bak de gougères 20 minuten af in een oven van 190°C tot goudbruin en krokant. Serveer direct.
We drinken er bij
BAUMARD Cremant de LoireWe beginnen met een bubbel, die geen champagne mag heten, omdat deze uit de Loire komt. Maar voor 15 euro heb je een sprankelend zuiver belletjesmonster die bij blinde proeverijen menige champy zal verslaan. Bijzonder aan deze bubbel is dat de druiven die eraan ten grondslag liggen de donkere Cabernet Franc, (maar zo geperst dat alleen het witte sap eruit sijpelt), Chardonnay en Chenin Blanc zijn. Deze combinatie zorgt voor een schitterend evenwicht in zuur en zoet, simpel gezegd. Heerlijk romige mousse en vrolijk wit fruit. Hier kan een levensgenieter heel blij van worden.