Ingrediënten
KRUIDENBOTER
500 GR BOTER
5 TAKJES TIJM
2 TAKJE ROZEMARIJN
5 BLAADJES LAURIER
KIPFILET
4 DUBBELE MAISKIPFILETS
AARDAPPELKROKANTJES
3 GROTE AARDAPPELS
MANGO
2 MANGO’S
VINAIGRETTE
2 DL ZONNEBLOEMOLIE
1 EL NOTENOLIE
½ DL WITTE WIJN
½ DL NATUURAZIJN
3 EL MANGO AFSNIJDSELS
1 EL MOSTERD
1 EL POEDERSUIKER
SALADE
VELDSLA
1 KROP FRISÉ
1 KROP LOLLO ROSSO
Maldon Zout
Bereiding
Kruidenboter
Klaar de boter en voeg kruiden toe. Laat 30 minuten trekken en zeef de boter in een gastroplaat. Laat in de koeling opstijven.
Kipfilet
Snij de kipfilets doormidden en verwijder vliesjes en peesjes. Neem een dubbel stuk aluminiumfolie en smeer royaal in met kruidenboter. Kruid de kipfilets met zout en peper en leg op de kruidenboter. Smeer nog wat boter op de kipfilets. Vouw de folie zorgvuldig dicht. Stoom de kipfilets in 15 gaar en laat afkoelen in de folie.
Aardappelkrokantjes
Schil de aardappels en snij er kleine brunoise van. Spoel de blokjes af en dep droog. Bak de aardappels knapperig krokant in kruidenboter.
Mango
Schil en snij de mango’s in brunoise. Geef de afsnijdsels door aan de vinaigrette.
Vinaigrette
Maak een vinaigrette van alle ingrediënten met behulp van de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Salade
Was en droog de slasoorten.
Eindbewerking en presentatie
Maak een krans van de veldsla. Schik de andere slasoorten en mangoblokjes midden op de borden. Druppel wat dressing over de sla. Snij de kipfilets in lange dunne plakjes. Schik de plakjes losjes op de sla en druppel wat vinaigrette over het geheel. Strooi wat Maldon out over de kip en verdeel de aardappelkrokantjes rondom
We drinken er bij
Matthias Muller, Bobbarder Hamm Grauer Burgunder 2016Deze grauer burgunder -oftewel pinot gris- van Matthias Müller is een werkelijk
geweldige wijn bij de mango en kipcombinatie. De wijn laat op fenomenale wijze zien dat de grauer burgunder en leisteen voor elkaar geboren zijn! Zo heeft hij mooi wit en geel rijp fruit, denk bijvoorbeeld aan perzik, meloen en abrikoos, maar ook veel minerale tonen die op een fijne manier door het fruit verweven zijn.
Ondanks dat de druiven eerder worden geplukt dan de riesling, heeft de wijn zachtere en fijnere zuren, die weer een mooi spel vertonen met de kruidige tonen van de grauer burgunder dus uitstekend passend bij het zachte kippenvlees en zoetige mango dressing.