Receptuur van: Menu april 2010

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Langoustinefond

    • koppen en pantsers van langoustines
    • 2 sjalotten
    • olijfolie
    • 4 dl witte wijn
    • 2 Liter water
    • 150 gram boter

    Gnocchi

    • 600 gram bloemige aardappelen
    • 8 el geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 ei
    • 0,5 tl zout
    • 0,5 tl zwarte peper
    • 175 gram griesmeel

    Prei

    • 8 preien

    Brood

    • 2 pides

    Omschrijving

    Langoustinesaus

    Haal het vlees heel voorzichtig uit de staarten van de langoustines. Bewaar ze in de koeling. Stamp de koppen fijn en zet aan met sjalotten in wat olijfolie. Voeg water toe en laat 15 minuten trekken. Zeef de langoustinebouillon en kook in tot de helft. Monteer met blokjes boter.

    Gnocci

    Kook de aardappelen in de schil in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze; pureer ze door een pureerknijper in een gelijkmatige laag in een gastronorm bak. Laat 15 minuten helemaal afkoelen. meng daarna de kaas, ei, zout en peper. Als het gemengd is griesmeel toevoegen en kneden tot een elastische bal. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol uit tot vingerdikke rollen. Snij de rollen in 3 cm stukjes. Vorm er gnocchi van door er met een vork ribbels in te duwen.

    Prei

    Snij de prei in de lengte doormidden (alleen wit en binnenste bladeren). Snij ze vervolgens in de lengte in lange repen. Smelt 50 gram boter in een pan. Doe de prei erbij en net zoveel water dat het net onderstaat. Kook het op hoog vuur geheel in.

    Eindbewerking en presentatie

    Verhit een koekenpan op halfhoog vuur. Bak de langoustines in 2-3 minuten net gaar. Kook de gnocchi gaar in ruim kokend water. Doe een pluk prei op een voorverwarmd bord. Leg de langoustines en gnocci erop en schep de saus eroverheen.
    Zet de gesneden pides op de tafels.

    We drinken erbij:

    Domaine Cornu

    Het Domaine Cornu zit al meer dan vier generaties in Magny les Villers een plaatsje naast Nuits-Saint- Georges. De wijnen zijn terroir getypeerd. De Bourgogne Hautes- Cotes de Nuits is vooral gemaakt op elegantie niet op kracht . Zacht fruit in combinatie met een zwoele mineralige afdronk.