Aantal personen
- 15 personen
Ingrediënten
Hoorntje
- filodeeg
- geklaarde boter
garnalen
- 1,5 kg ongepelde Noordzee garnalen
- 5 gram kerriepoeder
- olijfolie
Groenten
- 200 gram mango
- 100 gram komkommer
- 200 gram tomaat
- 50 gram rode ui
Kerriemayonaise
- ei
- 1 mosterd
- 2 el azijn
- 2 dl druivenpitolie
- 2 dl zonnebloemolie
- kerriepoeder
Eindbewerking
- korianderblaadjes
- sesamzaadjes
Omschrijving
Filodeeghoorntje
Snijd filodeeg in rondjes met een diameter van twee keer een hoorntje. Snij de cirkels doormidden en smeer ze in met geklaarde boter. Rol het deeg om een metalen hoorntje en leg de hoorntjes met de naadzijde naar beneden op een bakplaat. Bak de hoorntjes af in een oven van 180° tot ze goudbruin zijn. Maak 15 hoorntjes (eventueel wat extra voor de breek).
Garnalentartaar
Pel de garnalen en hak ze tot tartaar. Doe een laagje olie in een pan en bak de kerriepoeder kort op matig vuur. Haal de pan van het vuur en roer er de garnalentartaar door.
Groenten
Plisseer de tomaat en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Snijd alle ingrediënten in fijne brunoise.
Kerriemayonaise
Doe alle ingrediënten behalve de kerriepoeder in een maatbeker. Duw de staafmixer met het kartelwieltje tot op de bodem van de beker en draai met de staafmixer op de bodem van de beker tot de mayonaise begint te binden. Breng dan langzaam de staafmixer omhoog tot een homogene mayonaise ontstaat. Geef de helft van de mayonaise door aan de coquilles. Roer een theelepel kerrie met wat zout door de mayonaise en proef het. Breng eventueel verder op smaak met kerrie.
Eindbewerking en presentatie
Hak de 15 korianderblaadjes fijn. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge pan. Roer de garnaaltjes en groenten door elkaar. Breng op smaak met kerriemayonaise en korianderblaadjes. Vul de hoorntjes met de garnalentartaar en duw ze in de sesamzaadjes.