Aantal personen
- 15 personen
Ingrediënten
Gelei
- 20 gram basilicumblaadjes
- 4 dl bietensap
- 6 dl frambozencoulis
- 100 gram
- 8 gram agar-agar
Saus
- 1 Liter bietensap
- 200 gram
- 0,5 dl aceto balsamico
Bladerdeeg
- 150 gram poedersuiker
- 50 gram eiwit
- 2 plakjes bladerdeeg
Mascarpone
- 5 dl mascarpone
- 2 el honing
Bieten
- 4 bieten
Eindbewerking en presentatie
- 60 frambozen
- 15 aardbeien
- 30 kersen
- 60 blauwe bessen
- 2 bakjes basilicumcress
Omschrijving
Bietengelei
Hak de basilicumblaadjes zeer fijn. Kook het bietensap met de frambozencoulis en suiker. Voeg de agar-agar toe en laat nog even doorkoken. Zeef de gelei, roer er de gehakte basilicum door en giet de gelei in een vorm van 16×26 cm (bakblik), die bekleed is met plasticfolie. Laat opstijven in de koeling.
Bietensaus
Laat het bietensap met suiker inkoken tot het licht stroperig wordt. Voeg de aceto toe en zeef. Doe de saus over in een spuitzak en laat het afkoelen.
Bladerdeegrepen
Zeef de poedersuiker en meng er het eiwit door tot glazuur en doe in een spuitzak.. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van 20x30cm. Snijd er mooie repen van en leg de repen los van elkaar met voldoende onderlinge afstand, op bakpapier. Spuit op elke plak een streep glazuur. Bak af in een oven van 180°.
Mascarpone
Meng de mascarpone met de honing.
Bieten
Kook de bieten gaar, schil ze, snijd ze in staafjes van 5x½x½ cm en houd ze koel en apart.
Ontpit de kersen en halveer ze. Snijd de aardbeien in vieren.
Eindbewerking en presentatie
Neem de bietengelei uit de vorm en snijd er 15 rechthoekige plakken van. Leg een plak bietengelei midden op een bord. Verdeel het fruit en bietenstaafjes over de plakken. Leg enkele blaadjes basilicumcress boven op het geheel. Decoreer het bord met bietensaus, mascarponesaus en bladerdeegrepen.
We drinken erbij:
BIGARÓ ROSATO D.O.C. PIEMONTE ELIO PERRONE
Twee druiven: brachetto en moscato. De brachettodruif zorgt voor de tedere kleur, de witte moscato geeft de wijn zijn verrukkelijke frisse zoetje. Verrassend mooie mousserende roséwijn. De mousse is romig, met kleine belletjes. In de smaak proeven we kersen en bramen.