Ingrediënten
SOEP
2 KIPPEN
2 UIEN
4 TENEN KNOFLOOK
½ TL ZWARTE PEPER
10 KEMIRINOTEN
1 TL GEELWORTELPOEDER
1 STUK VERSE GEMBER
8 BLAADJES LIMOENBLAD
1 STUK KENTJOER
2 STENGELS CITROENGRAS
1 STUK LAOS
1 PREI
CITROENSAP
KETJAP ASIN (ABC)
VULLING
150 GR TAUGÉ
5 MIDDELGROTE AARDAPPELS
3 EIEREN
RIJSTVERMICELLI
3 SJALOTTEN
3 STENGELS BLEEKSELDERIJ
Bereiding
Soep
Snij de kippen in stukken. Trek bouillon van de kip met 3 liter water, peper, zout, gesneden knoflook en de ui. Laat een uur trekken, haal de kip eruit en snij het vlees in blokjes. Vijzel de kemirinoten tot een pasta. Snij alle groeten/kruiden fijn en voeg die met kemiripasta toe aan de bouillon en laat nog 30 minuten trekken. Zeef de soep en voeg het kippenvlees toe. Breng op smaak met citroensap en ketjap.
Vulling
Maak de taugé schoon en kook deze heel even en spoel koud.. schil en snij de aardappelen in blokjes (één eetlepel per persoon) en kook gaar. Kook de vermicelli ongeveer 5 minuten, spoel koud en laat uitlekken. Snij de hard gekookte eieren in mootjes. Schil van de bleekselderij de harde buitenkanten af en snijd deze in luciferdikte stukjes van circa 5 cm. Snij de sjalotten in halve ringen en fruit krokant (niet laten verbranden) in wat olie. Laat uitlekken op keukenpapier in de warmhoudkast.
Eindbewerking en presentatie
Schep eerst wat aardappel en vervolgens en plukje taugé en vermicelli en stukjes ei op het bord. Voeg ruim soep toe en strooi er wat gefruite uien en sliertjes selderij over.
We drinken er bij
Grüner Veltliner, Weingut HahnEen typische Grüner Veltliner. Mooi fris met fijne appeltoets en een vleug honingmeloen. Aangename mineraliteit. Deze harmonische elegante wijn blijft zeer goed nazinderen met zijn lange fijne zuurtjes, maar heeft genoeg zoet om de scherpe tonen in de soep aan te kunnen.