Aantal personen
- 15 personen
Ingrediënten
Linzen
- 500 gram gele linzen
- 2,5 Liter gevogeltebouillon
- 3 tl kurkuma
Tomatenmengsel
- 3 el olie
- 3 teentjes knoflook
- 2 tl rood chilipoeder
- 6 tomaten uit blik
- zout
Eindbewerking en presentatie
- 2 tomaten
- korianderblaadjes
Omschrijving
Linzen
Breng de linzen met bouillon en kurkuma aan de kook. Laat 20-30 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn. Het moet de consistentie hebben van risotto.
Tomatenmengsel
Fruit de fijn gesneden knoflook 2 minuten in olie. Voeg de chilipoeder toe en laat nog 1 minuut meebakken. Voeg de gehakte tomaten toe en laat pruttelen tot een dikke saus.
Dompel de tomaten kort in kokend water en schil ze. Haal de pitjes en zaadlijsten eruit en snij ze in dunne reepjes.
Eindbewerking en presentatie
Meng de linzen en tomatenmengsel en laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout. Lepel wat linzen in een soufflébakje. Garneer met korianderblaadjes en tomaatreepjes. Dien samen met de panir uit de wok en naan op.