Receptuur van: Menu januari 2011

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Saus

    • 2 tl korianderzaadjes
    • 2 el gemberwortel
    • 1 groen pepertje
    • 3 uien
    • 1 rode paprika
    • 1 groene paprika
    • 2 tomaten
    • 1 tl fenegriekpoeder
    • 1 à 2 tl garam masala

    Groenten

    • 200 gram minimaïskolfjes
    • 200 gram worteltjes

    Panir

    • 500 gram panir

    Garam Masala

    • 1,5 el kardemompeulen
    • 1 el venkelzaad
    • 1 el komijnzaad
    • 1 el korianderzaad
    • 1 el peperkorrels
    • 0,25 kaneelstokje
    • 0,5 tl chilivlokken
    • 0,5 tl gemberpoeder
    • 0,5 tl nootmuskaat

    Eindbewerking en presentatie

    • 0,5 bos gesneden koriander

    Omschrijving

    Dit is een wokgerecht en wordt à la minuut gemaakt.

    Saus

    Zorg dat alle te snijden blokjes gelijke grootte hebben.
    Schil de paprika’s en snij ze in kleine brunoise. Snij de tomaten in kleine blokjes. Fruit de korianderzaadjes, de geraspte gemberwortel, fenegriek en gesnipperd groene pepertje in wat olie tot de zaadjes beginnen te springen. Voeg de gesnipperde uien en wat zout toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de paprika’s en tomaatblokjes toe en roerbak nog 2 minuten. Proef!

    Groenten

    Snij de maïskolfjes en worteltjes in gelijke kleine plakjes. Blancheer ze even in gezouten water.

    Panir

    Snij de panir in blokjes. Frituur de blokjes in olie tot ze goudbruin zijn. Schelp ze uit de olie en doe ze in een bak met warm water om uitdroging te voorkomen.

    Garam Masala

    Rooster de kardemom, venkel, komijn, koriander en kaneel kort in een droge pan. De kruiden moeten een beetje kleuren en hun geuren loslaten, maar pas op dat ze niet verbranden. Maal de geroosterde kruiden samen met de peper en chilivlokken tot poeder in de vijzel of Magimix. Haal de specerijen door een zeef en roer de gember en nootmuskaat door. Dit is ook voor kip tandoori.

    Eindbewerking en presentatie

    Wok de saus, groenten en panir 2-3 minuten tot alles goed warm is. Verdeel over de borden. Strooi een beetje garam masala en de koriander over het geheel. Dien samen met de linzen en naan op.

    We drinken erbij:

    Een schitterde wijn uit Nieuw Zeeland. Bloemig in de neus. Tonen van honing. Vettig in de smaak. Een zeer aromatische wijn met intense tonen van kweepeer, passievrucht en grapefruit. Het is een volle, goed gebalanceerde wijn met een frisse en krokante afdronk. Lekker bij vis, schaal- en schelpdieren, maar ook bij Oosterse of Indiase gerechten.