Receptuur van: Menu mei 2012

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Ananas

    • 3 dl water
    • 300 gram
    • 1 dl witte rum
    • 2 vanillestokjes
    • 1 citroen voor sap
    • 1 ananas

    Mango

    • 2 grote mango's
    • 100 gram crème fraîche
    • 100 gram mascarpone
    • 1 vanillestokje
    • 100 gram mangopurée
    • poedersuiker

    Muntsorbet

    • 125 gram
    • 5 dl water
    • 6 citroenen voor sap
    • 1 bos munt
    • 50 gram glucosesiroop
    • 125 mililiter crème de menthe

    Eindbewerking en presentatie

    • aardbeien
    • frambozen
    • blauwe bessen
    • bramen

    Omschrijving

    Ananasravioli

    Breng water en suiker aan de kook en haal van het vuur. Voeg rum, vanillemerg en citroensap toe en roer goed door elkaar. Schil de ananassen en snij dun op de snijmachine (stand 1-1,5). Doe de schijven ananas over in de warme siroop en zorg dat ze goed bedekt zijn. Zet in de koeling tot gebruik.

    Mangovulling

    Schil de mango’s en snij het vruchtvlees in blokjes van 5 mm. Meng de crème fraîche, mascarpone en vanillemerg in een kom. Roer de mangopuree erdoor en spatel de mangoblokjes erdoor. Breng op smaak met poedersuiker en zet tot gebruik in de koeling.

    Muntsorbet

    Leg een gastroplaat in de vriezer. Breng water, suiker, citroensap, munt en glucosesiroop aan de kook en laat 3 minuten doorkoken. Haal het van het vuur en laat trekken en afkoelen. Zeef de muntsiroop en breng op smaak met crème de menthe. Draai er sorbet van in de ijsmachine. Maak bolletjes muntsorbet op de bevroren gastroplaat en zet terug in de vriezer tot gebruik.

    Eindbewerking en presentatie

    Leg een plak ananas midden op een bord. Leg een bol mangovulling midden op de ananas. Leg een tweede plak ananas op de mangovulling en druk het voorzichtig om de vulling. Lepel een beetje siroop over de ravioli en schik het fruit rondom. Geef er een bolletje muntsorbet bij.

    We drinken erbij:

    Château Le Pin Sacriste, A.O.C. Sainte Croix du Mont
    Bij ananas smaakt deze goddelijke wijn (verkregen door edele rotting) hemels. Gemaakt van de semillon-druif en komt uit de Bordeaux. Lucien Lurton, inderdaad van de beroemde familie, is de verantwoordelijke. Lang leve de familie Lurton!