Receptuur van: Menu april 2014

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Pasta

    • 600 gram bloem
    • 6 eieren
    • 4 el olijfolie
    • 1/2 tl geelwortel
    • 5 citroenen

    Vulling

    • 500 gram zachte geitenkaas
    • chilivlokken

    Eindbewerking en presentatie

    • roze peperkorrels
    • dragon
    • rasp van citroen
    • druivenpitolie

    Omschrijving

    Pasta

    Doe bloem, eieren, olie, geelwortel en rasp van de citroenen in de Magimix en draai er een pastadeeg van. Voeg eventueel wat water of bloem tot de juiste structuur bereikt is. Laat het deeg 30 minuten in plasticfolie rusten.

    Vulling

    Prak de geitenkaas los. Breng op smaak met weinig chilivlokken, zout en peper.

    Ravioli

    Maak dunne pastavellen met de pastamachine. Steek rondjes van 7 cm uit de pastavellen. Bestrijk de randen van de rondjes met losgeklopt eiwit. Leg een volle theelepel vulling midden op een rondje; leg een tweede rondje hierop en duw met behulp van een klein uitsteekrondje het velletje op het onderste velletje. Druk de randen goed samen. De randen moeten maximaal 1 cm breed zijn. Lag de ravioli op een met bloem bestrooide bakplaat en laat 15 minuten drogen. Maak 3 ravioli per persoon.

    Eindbewerking en presentatie

    Kook de ravioli 2-3 minuten gaar in ruim water met zout. Verdeel de ravioli over de borden en versier ze met roze peperkorrels, fijngesneden dragon, rasp van citroen en wat olie.

    We drinken erbij:

    6540460020130_matetic_eq_coastal_sauvignon_blanc_2013_1Matetic EQ Sauvignon Blanc 2011 Origin: San Antonio Valley / Chili.

    Citroenravioli en geitenkaas… Vooral dat laatste vraagt om sauvignon blanc. Een regelrechte verrassing uit Chili kwamen we tegen. Prachtige organische en biologische SB. Enerzijds wordt deze wijn op 2jaar oude eikenvaten gelagerd, de andere helft op RVS. Naast de grassige tonen ook de geur van tropisch fruit.

    de-gouden-tonU kunt deze wijn online bestellen bij De Gouden Ton voor € 13,95. Bestel hier