Aantal personen
- 15 personen
Ingrediënten
Deeg
- 250 gram bloem
- 1,75 Liter water
- kleurzout
Vulling
- 750 gram lamsgehakt
- 1,5 el geraspte verse gember
- 3 el aardappelmeel
- 2 glas bier
Aïoli
- 2 aardappels
- 3 eierdooiers
- 2 dl olijfolie
- 3 teentjes knoflook
Omschrijving
Deeg
De bloem met het zout in de Magimix doen. Breng het water aan de kook. Giet water al draaiend bij de bloem tot een pastadeeg ontstaat. Laat het deeg even rusten. Het deeg met een pastamachine uitrollen en er rondjes van 8 cm uitsteken.
Vulling
Het lamsgehakt met 1½ eetlepels vers geraspte gember, zout, peper en aardappelmeel in de Magimix glad draaien. Dan zoveel bier toevoegen tot een gladde maar stevige farce ontstaat.
Aïoli
De aardappels schillen en gaar koken. Afgieten en door een zeef wrijven en laten afkoelen. De puree met eierdooiers gladroeren. Nu druppelsgewijs de olijfolie erdoor kloppen tot een romige saus ontstaat (eventueel verdunnen met wat water). Breng op smaak met zout, peper en geraspte knoflook.
Ravioli
Verdeel de farce over de deegrondjes en vouw zodanig dicht dat de onderkant plat en de bovenkant plooivormig dicht is, in de vorm van een half maantje.
Eindbewerking en presentatie
In een Tefal pan een klein laagje olie doen, hierin de ravioli met de platte kant naar beneden leggen, water tot de helft van de ravioli in de pan gieten. Het deksel erop doen en op hoog vuur koken tot het water bijna verdampt. Het deksel van de pan halen, het vuur temperen en de ravioli bakken tot de onderkant goudbruin en krokant is. Als de ravioli plakken aan de pan; de pan 1 minuut van het vuur laten rusten en dan de ravioli voorzichtig los maken. Smeer een eetlepel aïoli over het bord. Schik 3 ravioli tegen de aïoli aan.
We drinken erbij:
Chiroubles
Een beaujolais, Chiroubles. Terra Vitis gecertificeerd. Viooltjes. Een “boeren Beaujolais” noemt men dit, maar dan wel van een ouderwetse zuiverheid.